latinica  ћирилица
29/01/2020 |  14:36 ⇒ 30/01/2020 | 08:35 | Аутор: РТРС

Бесплатна правна помоћ Србима из ФБиХ - контакт телефони

Избјегла и расељена лица која имају имовину у Федерацији БиХ могу да се јаве у неку од канцеларија за пружање бесплатне правне помоћи Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове.
Српска имовина - Фото: РТРС
Српска имовинаФото: РТРС

Већина Срба, који су прије рата живјели у Федерацији, немају довољно информација о процесу хармонизације земљишњих књига, због чега су многи већ остали без своје имовине. Позиви за књижење објављују се искључиво у Службеном гласнику и једном дневном листу, а свима који се не јаве у року од 60 дана, имовина се одузима и књижи на Федерацију БиХ, без власника.

С тога је Влада Српске дала сагласност за закључивање Протокола о сарадњи између Републичког секретаријата за расељена лица и миграције и Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове за 2019. годину, којим је регулисано пружање стручне помоћи избјеглим и расељеним лицима у поступку успоставе или замјене земљишне књиге на територији Федерације БиХ.

Тако се сви грађани могу јавити у неку од канцеларија у оквиру подручних јединица РУГИПП-а у Бањалуци, Бијељини, Зворнику, Источном Новом Сарајеву, Мркоњић Граду и Невесињу.

Објављујемо и бројеве телефона канцеларија: