latinica  ћирилица
29/01/2020 |  15:26 ⇒ 16:03 | Аутор: СРНА

Милић: Понашање појединих посланика показује да је нарушен систем вриједности

Психолог Александар Милић оцијенио је да је понашање појединих народних посланика неприхватљиво и непрофесионално, те да је нарушен систем вриједности.
Небојша Вукановић - Фото: РТРС
Небојша ВукановићФото: РТРС

- Одавно је видљиво да се то дешава на скупштинским сједницама, а сада смо свједоци да се преноси и на терен - рекао је Срни Милић, коментаришући јучерашње непримјерено понашање народног посланика Небојше Вукановића у Мркоњићима према делегацији Владе Српске на челу са премијером Радованом Вишковићем.

Милић је додао да за полемике које су вођене јуче у Мркоњићима није било ни вријеме, ни мјесто.

- Са свих страна се јавља ривалство и све је више конфликта, умјесто усаглашавања, а јавно мњење очито нема повјерења у такав квалитет рада и цјелокупно стање у политици - рекао је Милић, додавши да се појединци све мање баве чињеницама и аргументима.

Он је нагласио да се из тога види да је нарушен систем вриједности, норми, као и да се одређени закони недовољно проводе.

- То све не доприноси да народ стиче повјерење у оне људе за које су гласали и од којих очекују да се боре за опште интересе и одређена правила, законе и норме - рекао је Милић.

Према Милићевим ријечима, уколико је таква општа слика, онда је и за очекивати да се то понашање преноси на улицу, па и на подручје богомоља.

- Ако то постане улично функционисање, то не обезбјеђује ништа добро, те само може увести недужне народне масе да у томе учествују, да страдавају у тим сукобима и да на крају из тих ситуација изађу још мање задовољни - рекао је Милић.

Посланик СДС-а Небојша Вукановић јуче је својим питањима непримјереним светом мјесту на којем се налазио покушао да испровоцира премијера Републике Српске Радована Вишковића приликом посјете Мркоњићима, родном мјесту Светог Василија Острошког и локацији гдје се гради православни духовни центар.