latinica  ћирилица
29/01/2020 |  16:02 ⇒ 20:09 | Аутор: СРНА

Међународна акција полиција Хрватске и Републике Српске: Ухапшени дилери (ФОТО)

Дванаест мушкараца старости од 21 до 48 година ухапшено је, у међународној акцији, због сумње да су кријумчарили веће количине амфетамина и кокаина на југу Хрватске, саопштено је из Полицијске управе Дубровачко-неретванске.

Они су ухапшени након вишемјесечне и сложене истраге у којој су учествовали и припадници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Акцију су провели припадници Одјељења криминалитета дрога Полицијске управе Дубровачко-неретванске у координацији са полицијским агенцијама у Хрватској и МУП-ом Српске.

Међу ухапшенима је двоје држављана БиХ и 10 држављана Хрватске.

Неовлаштена производњ и промет дрогама (фото: Grgo Jelavić / PIXSELL)

Криминалистичким истраживањем је утврђена сумња да су четворица ухапшених, у три одвојене групе кријумчарили веће количине амфетамина и кокаина из БиХ у Хрватску, гдје су је препродавали осталим ухапшеним, а који су је даље продавали крајњим конзументима на подручју Дубровника, Пељешца, Мокошице и Жупе дубровачке.

Претресом њихових кућа и аутомобила пронађено је 1,7 килограма амфетамина, 110 грама кокаина, двије прецизне ваге, двије машине за вакумирање, два пиштоља и одређена количина новца остварена кривичним дјелом, речено је на конференцији за новинаре Полицијске управе Дубровачко-неретванске.

Петорици осумњичених је током протеклих неколико мјесеци одређен притвор, двојица су ухапшена у претходна два дана и очекује се њихово привођење, док су преостала петорица осумњичених кривично пријављени у редовној законској процедури.