latinica  ћирилица
29/01/2020 |  18:46 | Аутор: СРНА

Поштена конкуренција предуслов за постизање трговинског споразума

Предсједница Европске комисије Урсула фон дер Лејен поручила је Великој Британији да су чврсте гаранције за поштену конкуренцију предуслов за постизање новог трговинског споразума са ЕУ након Брегзита.

Она је на пленарној сједници Европског парламента у Бриселу рекла да би Велика Британија и ЕУ требало заједно да раде на пољу климе и безбједности.

- Размишљамо о слободном трговинском споразуму без царина и пореза. Међутим, предуслов је тај да компаније из ЕУ и Велике Британије наставе да послују под једнаким условима и сигурно нећемо изложити наше компаније непоштеној конкуренцији - истакла је Фон дер Лејенова.

Фон дер Лејенова је изјавила да ће ЕУ пажљиво пратити начин спровођења Споразума за Брегзит на ирској граници, уз напомену да не постоје нови односи који ће бити исти као бенефиције Велике Британије као чланице Уније.

- Желим да ЕУ и Велика Британија остану добри пријатељи и добри партнери. Увијек ћемо вас вољети и никада нећемо бити далеко. Живјела Европа! - додала је Фон дер Лејенова.