latinica  ћирилица
29/01/2020 |  19:33 ⇒ 20:08 | Аутор: РТРС

Родитељи српске дјеце у Сребреници забринути

Министарство просвјете затражило је информацију о фотографији ученика Прве основне школе у Сребреници на друштвеним мрежама, на којој су у народним ношњама, са подигнута три прста, уз потпис "Браћа четници".

Из школе је потврђено да сцена са фотографије није била дио приредбе поводом Светог Саве, и да су изречене мјере због непримјереног поншања.

Истовремено, родитељи дјеце српске националности у Сребреници забринути су за њихову безбједност, због хајке која је услиједила.

Данас и бојкот наставе и протести, испред школе.

Родитељи дјеце српске националности који се налазе на спорној фотографији забринути су за безбједност своје дјеце, због низа увреда и пријетњи на друштвеним мрежама.

Забринути су и због нелегалонг окупљања Бошњака испред Основне школе.

Слађана Бојић, мајка једног од дјечака каже да је узнемирена, јер је фотографија дјеце незаконито објављена на готово свим порталима и федералним медијима.

Бошњаци су у Сребреници, истичу, отишли и корак даље - позивају на убиства и обрачун.

- Један од наших одборника који је бошњачке националности позива грађане да дјецу треба поклати која се налазе на тим фотографијама - додаје узнемирена Слађана.

Из локалне власти у Сребреници кажу да неће дозволити нарушавање јавног реда и мира.

- Бошњачким политичарима ништа није свето, ни деца ни вртић. Покренућемо кривичне пријаве - истиче начелник Младен Грујичић који је осудио и ненајављене протесте у кругу основне школе.

- Упали су као герилци у школу не најавлјујући протест - каже Грујичић.

Хајку на српску дјецу у Сребреници осудили су представници свих српских политичких партија у овој општини.