latinica  ћирилица
29/01/2020 |  19:35 ⇒ 20:13 | Аутор: РТРС

Прњаворски "Стандард" у новом замаху - посао за још 100 радника

Фабрика намјештаја "Стандард" из Прњавора, уз 290 запослених, до половине године планира да прими још 100 радника. Планирају повећање производње за 30 одсто.

Све што произведу извозе за шведску "Икеу". Полице, столићи, ципелари, трпезаријски столови, само су дио производног програма.

Уводе нови производ, кафе сто, а за остварење тог плана намјеравају да запосле најмање 100 радника.

- Имамо невјероватно велике наруџбе. Јако смо срећни да је то тако и видимо ту велику прилику да инвестиције које смо прошле године уложили у лакирање и просторије складиштења,  максимално искористимо - каже Един Дацић, предсједник Скупштине Фабрике намјештаја "Стандард" Прњавор.

План је да дневно произведу 500 кафе столова, што је више од 100.000 годишње.

- Још ниједан производ није дошао овдје а да није савладан па не сумњамо да ћемо савладати и овај нови производ који чини између 25 и 30 одсто укупне наше производње. То је стварно производ од кога ми много очекујемо - истиче технички директор Драгољуб Тодорић.

Шанса за посао отвара се и стручнима, али и онима који би да се обуче за рад на машинама. Запослени су задовољни.

- Није тешко, радим већ шест година. Руководилац сам  једне линије. Услови су нам добри, плате редовне и све је у реду - наводи радник Раденко Аничић.

Фабрика 20 година сарађује са Иеом. Уложено је 11 милиона евра, а у протекле три године у набавку опреме око шест милиона марака.

- Фирма је у претходној години уложила 1,1 милион марака, у опрему, различите машине и нова складишта. Фирма редовно улаже сваке године у обуку и едукацију кадрова - додала је Александра Репић, руководилац за заштиту животне средине и ИСО станраде.

Прошле године произвели су намјештај вриједан 24 милиона марака, а план за ову годину је 30 милиона.

Најбољег радника и ове године наградиће новим аутомобилом, што је један од начина мотивисања запослених.