latinica  ћирилица
29/01/2020 |  20:16 ⇒ 20:27 | Аутор: ТАНЈУГ

Дачић: За брачни пар у Индији сутра резултати, супруга Српкиња

Брачни пар, за који су медији пренијели да се налази у карантину од јуче у граду Гои у Индији, због сумње да су заражени коронавирусом, сами су дали крв и брис из грла на анализу јер се супруг пожалио на болове у грлу, рекао је министар спољних послова Србије Ивица Дачић прецизирајући да је супруга држављанка Србије, док је муж Индијац.
Ивица Дачић (Фото: rs-lat.sputniknews.com) -
Ивица Дачић (Фото: rs-lat.sputniknews.com)

Дачић је, у изјави на пријему поводом предстојеће министарске конференције "Од Солуна до Загреба", испричао да је ријеч о брачном пару који ради у школи у близини Шангаја, а тренутно се налази на одмору у Индији.

- Супруг, који је Индијац, се пожалио на болове у грлу и сам се пријавио да провјери да није случајно заражен тим вирусом и сутра ће бити познати резултати. Наша држављанка нема никакве симптоме, али је и она дала крв на анализу и брис из грла имајући у виду да је била заједно са супругом - рекао је Дачић.

Шеф српске дипломатије је позвао све медије да убудуће боље преносе информације јер, како каже, у том случају, као ни у случају осталих за које се сумња да су заражени коронавирусом у Индији, индијски медији нису добро преведени.

- Други случај нису у питању Срби, то су Индијци, али пошто је текст био о свим случајевима, то је неко превео да су сви Срби - навео је Дачић.

Додао је да је у уторак навече стигао у Београд први студент из Вухана, мјеста у којем је епидемија коронавируса и то преко Москве, а тако што је Министарство спољних послова платило карту.

Шеф српске дипломатије каже да је тај студент прегледан и да нема симптоме за сада и додаје да је даље све у надлежности здравствених власти у Србији.

Када су у питању још троје који су тражили евакуацију из Вухана, Дачић каже да је из Вухана тренутно немогуће изаћи.

Међутим, како наводи, Министарство предузима све мјере како би уз неку другу земљу, која евакуише своје грађане, њих тројицу евакуисали.

- Али, за сада то још нико није урадио - каже Дачић и додаје да је о заједничкој евакуацији разговарано са Французима, Нијемцима, Италијанима и другима.

Додаје да треба имати у виду да су ту сада посебне мјере и здравствене заштите и све остало.

- У Вухану је било пет наших држављана, један се вратио, троје чека да се види којим ће се авионом вратити и пети држављанин је ријешио да остане доље - закључио је Дачић.

Повезане вијести:

Први Србин са симптомима коронавируса у карантину у Индији