latinica  ћирилица
29/01/2020 |  21:28 ⇒ 22:05 | Аутор: РТС

Запљена преко 30 килограма хероина на Градини (ФОТО)

На граничном прелазу Градина спријечен је покушај кријумчарења преко 30 килограма хероина скривеног у једном аутомобилу. Дрога је била запакована у 57 пакета од по пола килограма.
Хероин (фото: Управа царина Србије) -
Хероин (фото: Управа царина Србије)

Дрога је откривена на улазу у Србију, приликом прегледа "цитроена Ц5" којим је управљао 44-годишњи бугарски држављанин који се из Бугарске упутио ка Хрватској гдје наводно ради.

Чим је заустављен, цариник који је први дошао у додир са њим примијетио је да је путник видно узнемирен, те да скоро дрхти, саопштила је Управа царина Србије.

Управо због тога службеници на прелазу су аутомобил одмах упутили на преглед мобилним царинским скенером, па су ускоро на снимку примјећене неправилности које указују на то да се у возилу нешто крије.

Услиједио је детаљан преглед током кога је потврђено да се иза задњег браника налази специјално направљен бункер у коме се крије позамашна количина хероина.

Пакети хероина у бункеру аутомобила, Фото: Управа царина Србије

Дрога је потом откривена и у бочним страницама пртљажника, десном прагу, али и у тапацирунгу хаубе, као и у поду испред задњих сједишта.

С обзиром да су пакети запаковани на начин који је карактеристичан за кријумчаре хероина (пакети су обљепљени широком, селотејп траком браон боје), те да је сам узорак праха из једног од пакета током приручног теста одреаговао на хероин, оправдано се сумња да се ради о управо тој врсти дроге.

Из поменутог аутомобила извађено је 30 килограма и 350 грама дроге, која је била запакована у 57 пакета од по пола килограма.

Након што је сва дрога извађена, кријумчар је заједно са откривеним хероином предат полицији у даљу надлежност.