latinica  ћирилица
29/01/2020 |  21:46 | Аутор: СРНА

Ђокић: Бивши социјалисти доживљавају власт као плијен

Предсједник Социјалитичке партије /СП/ Петар Ђокић изјавио је у Дервенти да је група бивших чланова ове партије која је формирала Независни клуб посланика у Народној скупштини Републике Српске захтјевом да преузме све функције које припадају социјалистима показала шта им је циљ и да власт доживљава као плијен.
Петар Ђокић - Фото: РТРС
Петар ЂокићФото: РТРС

Ђокић је поручио да нико не може злоупотребљавати СП и њен идентитет.

- Ако су тражили од /лидера СНСД-а Милорада/ Додика да они преузму власт то показује шта им је био циљ. Ми смо се разишли због тога што нисам могао да испуњавам њихове личне захтјеве и очекивања - рекао је Ђокић у Дервенти гдје је присуствовао прослави 26 година постојања Општинског одбора СП-а.

Он је истакао да, за разлику од ове посланичке групе која се сада назива Независни клуб посланика у Народној скупштини Републике Српске, социјалисти власт доживљавају као систем који служи народу да креира и ствара добар амбијент за живот, да помаже и подстиче развој Републике Српске.

Ђокић је нагласио да власт није плијен, већ резултат избора људи који могу на најбољи начин да обаве одређене послове.

- За група показала је шта њихова намјера и увјерен сам да ће такав покушај пропасти. Ми смо партнер СНСД-у и другим коалиционим странкама. Никада нећемо ићи за испуњењем личних интереса и захтјава, а да нарушимо основне принципе наше партије - рекао је Ђокић.

Он је истакао да је СП опстала у најтежим временима, захваљујући вјери њених људи у основне принципе, који су увијек спремни да доносе одлуке које ће то да штите.