latinica  ћирилица
29/01/2020 |  22:15 ⇒ 22:16 | Аутор: Б92

Партизан побиједио Дарушафаку (ВИДЕО)

Кошаркаши Партизана побиједили су турску Дарушафаку резултатом 69:57 у четвртом колу Топ 16 фазе Еврокупа.

Утакмица је почела минутом ћутања у част трагично преминулих Кобија Брајанта и Роберта Арчибалда.

Први поени виђени су тек у другом минуту када је Џони Хамилтон био стријелац.

Партизан је слабо почео меч. Величковић је погодио првих пет поена док је Хамилтон на другој страни био сјајно расположен.

У неколико наврата је Дарушафака стизала до предности од два и више поседа, да би се Партизан успјешно враћао у игру, а дионица је окончана поенима Уроша Трифуновића.

Друга четвртина је протекла у правој доминацији Партизана. Гости нису постигли кош читавих пет минута, а за то вријеме је Немања Гордић уз помоћ Мозлија и Пејџа успио да "запали" Пионир.

Црно-бијели су за "трен ока" стигли великих +13, када је на семафору стајало 30:17. Игра се мало успорила, Дарушафака је постигла само осам поена у овом периоду, а чак шест у посљедња два минута. На полувремену је било 35:25 за црно-бијеле.

Трећа четвртина се прилично одужила, а ту се Дарушафака нешто боље снашла и успјела да спусти предност на само шест поена. Могли су црно-бијели да увећају додатно ту разлику, али су имали велики број грешака, као и промашаја.

Права драма је услиједила. Дарушафака је успјела да се спусти, Партизан је био у проблемима, али их је сада сачувао тандем Загорац-Јарамаз својом новом серијом и за трен ока је било +15, а на семафору је стајало 58:43.

Тада је већ било јасно да је питање побједника ријешено, а црно-бијели су успјели да без већих проблема приведу утакмицу крају и да на крају побиједе резултатом 69:57.

Џони Хамилтон је са 17 поена био најефикаснији појединац, а Бонзи Колсон је имао 10. На другој страни истакао се Огњен Јарамаз са 15 поена, Величковић је додао 11, а Гордић 10 поена.