latinica  ћирилица
01/02/2020 |  15:47 ⇒ 18:39 | Аутор: СРНА

Велики труд организатора да се у Цириху обиљежи 9. јануар

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је Срни да велики труд уложен да се први пут у Цириху обиљежи 9. јануар говори о снази људи који желе да покажу да је Српска створена прије почетка ратних дешавања у БиХ и да је тај дан симбол државности и гарант опстанка српског народа на простору БиХ у оквиру Републике Српске.
Недељко Чубриловић - Фото: СРНА
Недељко ЧубриловићФото: СРНА

Чубриловић је рекао да се само присуствујући таквим скуповима у дијаспори може видјети жеља и одлучност грађана да обиљежавају Дан Републике, да им је веома стало до датума који карактеришу и који су од значаја за Српску.

Он је истакао да је Организациони одбор заиста уложио много труда, напора и средстава да би прво обиљежавање Дана Републике Српске данас у Цириху изгледало свечано.

Чубриловић је истакао да је славски дио обиљежен у Храму Свете Тројице, а само обиљежавање Дана Републике Српске биће одржано у једној сали, гдје ће бити присутно око 1.500 људи.

- Мислим да институције Републике Српске треба да дају подршку нашим грађанима у дијаспори, као што је ова у Швајцарској, како би на начин прихватљив и за њих и за нас обиљежавали ове датуме, а да то све буде синхронизовано и у организацији Републике Српске - рекао је Чубриловић.

Чубриловић ће вечерас на прослави Дана Републике у Дитикону, код Цириха, одржати пригодну бесједу.