latinica  ћирилица
03/02/2020 |  08:21 ⇒ 15:52 | Аутор: СРНА

Радановић: Опозив начелника - расипање новца и губљење времена

Евентуално спровођење опозива начелника општине Дрвар Душице Рунић у суштини је губљење времена, трошење новца и расипање енергије, јер се за плаћање разних законских обавеза мора потрошити минимално 20.000 КМ, а редовни избори су свакако за осам мјесеци, оцијенио је предсједник Одбор за заштиту права Срба у Федерацији БиХ /ФБиХ/ Ђорђе Радановић.
Ђорђе Радановић - Фото: РТРС
Ђорђе РадановићФото: РТРС

Он је истакао да су Србија и Република Српска уз Дрвар и да гледају како да помогну народу у овој општини.

Радановић је оцијенио да можда неки људи и не схватају шта се почело дешавати у Дрвару од 13. септембра прошле године, када је ову општину посјетио предсједник Србије Александар Вучић у знак подршке српским повратницима, саопштено је из Одбор за заштиту права Срба у ФБиХ.

- Треба сви да схватимо да ништа више неће бити исто. Иза Дрвара и начелнице Рунић подршком и ријечима сада стоји моћна и јака Србија - рекао је Радановић.

Он је нагласио да би, умјесто да се наредних 30 дана држе митинзи и обилазе села ради прикупљања гласова, боље било да се за то вријеме направи план како да се покрије свака српска кућа у општини Дрвар, уведе струја у села која је још немају, повећа наталитет и доведе још једно или два предузећа што би омогућило нова запошљавања.

- Треба се рационално и домаћински односити према буџету. Није Србија дала паре Дрвару да их скупштинска већина троши на ванредне изборе - истакао је Радановић.

Већина одборника Општинског вијећа Дрвар изгласала је у суботу, 1. фебруара, иницијативу за опозив начелника општине Душице Рунић.

Гласало је девет одборника из ПДП-а, Српске напредне странке, ДНС-а, Социјалистичке партије и ХДЗ-а 1990.