latinica  ћирилица
03/02/2020 |  16:50 ⇒ 19:46 | Аутор: СРНА

Галијашевић: Пропале политичаре Шаровића и Поповића везује само новац

Стручњак за безбједност Џевад Галијашевић изјавио је Срни да је "Мирко Шаровић пропали политичар кога у Републици Српској нико не узима за озбиљно и нико и неће због његове политике служења интересима сарајевских хегемонистичких кругова".
Џевад Галијашевић - Фото: РТРС
Џевад ГалијашевићФото: РТРС

На питање Срне да прокоментарише Шаровићеву изјаву да је неопходна хитна сједница Народне скупштине Републике Српске након што је, како је рекао, достављањем Програма реформи БиХ покренута активација Акционог плана за чланство у НАТО, Галијашевић је рекао да је бившем политичару као што је Шаровић, којег ни у властитој странци нико више ништа не пита, најбоље да ћути и да се сакрије од српског народа, јер у протеклом мандату апсолутно ништа није урадио за Републику Српску, а његова партија чак није гласала ни за Резолуцију о војној неутралности Српске.

- Као члан Члан Извршног обавјештајног одбора Шаровић је мирно посматрао напад АИД-а преко ОБА на Србију, покушај убиства Александра Вучића у Поточарима, терористички напад на припаднике Оружаних снага БиХ у Сарајеву, подржао је санкционисање руских књижевника и забрану њиховог уласка у БиХ, није видио ни параџемате у ФБиХ... И да не набрајамо све шта је радио, односно шта није радио и пред чиме је затварао очи, тај некада омиљени политичар сарајевске чаршије, а данас су га исти ти пустили низ воду - истакао је Галијашевић, додавши да "Шаровића додатно хвата паника и од могућих судских процеса".

Он је оцијенио да је Шаровић, без подршке у српском народу у Републици Српској и Србији, остављен и од својих сарајевских пријатеља, пошто су схватили да је истрошен и да више нема никакву тежину.

- Шаровић се зато сада ослања на Ненада Поповића, министра без портфеља у Влади Србије и предсједника минорне Српске народне партије, за кога, како је данас саопштено у Београду, на изборној листи Српске напредне странке на наредним изборима више нема мјеста - истакао је Галијашевић.

Он је навео да "братство Мирка Шаровића и Ненада Поповића везују лукративни интереси, јер им је и једном и другом новац на првом мјесту".

- Ненад Поповић у Србији је препознат као највећи тајкун у политици Србије, човјек који је током пљачкашке приватизације уништио велики енергетски гигант Србије 'Минел' и петнаест хиљада радника оставио без посла. Поповић због свега онога што је о њему испливало у афери 'Панамски папири', више нико неће у Србији. Избацују га из владајуће коалиције а опозицији није потребан због лошег имиџа. Тако су се два политичка шибицара, Шаровић и Поповић, удружили - истакао је Галијашевић.

Према његовим ријечима, намјера им је била да се, док је Шаровић био министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара, докопају "Електропривреде Републике Српске", односно њених ресурса и да их девастирају као што је Поповић учинио са "Минелом" у своју корист.

- Народ Републике Српске би тако осиромашио а рачуни тих политичких тајкуна у Панами или на неком другом мјесту постали би још пунији. Међутим, Поповић и Шаровић су прочитани код народа и у Србији и у Републици Српској јер су једино Александар Вучић и Милорад Додик признати од грађана и у Србији и у Српској као једине релевантне политичке личности и чувари српског народа који су лако препознали нечасне радње Шаровића и Поповића - закључио је Галијашевић.