latinica  ћирилица
03/02/2020 |  17:11 ⇒ 18:41 | Аутор: СРНА

Рунић: ЦИК потврдио кршење закона

Начелница општине Дрвар Душица Рунић изјавила је Срни да је Централна изборна комисија БиХ потврдила њене тврдње да новоформирана већина у Општинском вијећу Дрвар крши закон.
Душица Рунић - Фото: РТРС
Душица РунићФото: РТРС

- Информација из ЦИК-а потврђује моје досадашње тврдње да је овдје јасно прекршен закон и да је новоформирана већина склона исхитреном доношењу нелегалних одлука - каже Рунићева.

Она је изразила наду ће ускоро добити и одговор надлежних федералних институција о легалности конституисања нове већине у Дрвару.

- Нажалост, због свих дешавања и спорих реакција, грађани Дрвара и даље трпе посљедице неусвајања одлуке о привременом финансирању. Одговор ових институција ће омогућити да Општинском вијећу поднесем и нацрт буџета који је спреман скоро два мјесеца - рекла је Рунићева.

Она је захвалила свима који јој пружају подршку, додајући да је то још један показатељ да исправно ради и да је народ уз њу.

Већина одборника у Општинском вијећу Дрвар усвојила је 1. фебруара иницијативу за опозив начелника општине Душице Рунић.

Централна изборна комисија БиХ саопштила је у вези са статусом начелника општине Дрвар да се, према закону, поступак опозива начелника не може водити у години предвиђеној за одржавање локалних избора.