latinica  ћирилица
03/02/2020 |  19:28 ⇒ 19:57 | Аутор: СРНА

Додик: Нема подршке за кадрове који раде против интереса СНСД-а

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас да подршку његове странке не могу добити људи који раде директно против интереса СНСД-а.
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

Додик је рекао да је из медија чуо да ће му општински одбори СНСД-а у Федерацији БиХ упутити молбу да спријечи именовање кадра ДНС-а на мјесто директора Секретаријата за расељена лица и миграције Републике Српске.

- Лењин је говорио да се сва суштина политике своди на кадровску политику. А ови код нас то схватају далеко више него што је Лењин говорио и све се своди на то ко ће шта бити. Није проблем да буде кандидат ДНС-а - рекао је Додик, истичући да нема подршке СНСД-а уколико се ради против интереса ове странке.

Додик је поручио да ће у ФБиХ морати да поведу рачуна о томе да се аутентичнији представници народа бирају на важна мјеста, појашњавајући да СНСД уз Либералну партију из Горажда покушава да аплицира за кандидата за потпредсједника ФБиХ.

- То би једино била квалитетна промјена. У ФБиХ морају да поведу рачуна да се најаутентичнији представници народа бирају на важна мјеста и то је тек дата могућност да се стабилизују прилике и ојача повјерења - рекао је он.

Општински одбори СНСД-а у Федерацији БиХ најавили су јуче да ће упутити молбу предсједнику ове партије Додику да спријечи именовање кадра ДНС-а на мјесто директора Секретаријата за расељена лица и миграције Републике Српске.

У допису се наводи да у ситуацији у којој је и мјесто министра за људска права и избјеглице у Савјету министара припало ДНС-у, структуре СНСД-а трпе огромне притиске на рад док одбори ДНС-а бивају оснажени именовањем њиховог кадра на ове функције.