latinica  ћирилица
04/02/2020 |  12:47 ⇒ 12:48 | Аутор: РТРС

Градски одбор СП Бањалука: Настављамо са радом, Ђокић је за нас прошлост

Руководство Градског одбора Социјалистичке партије Бањалука одржало је радни састанак у просторијама одбора, на којем је било ријечи о предстојећим активностима. Предсједник Градског одбора Социјалиситчке партије Бањалука Горан Селак упознао је чланство са ситуацијом око стављања ван снаге одлука предсједника и главног одбора партије, те најавио брзу консолидацију и наставак активности на припреми кампање за Локалне изборе 2020.
Конференција за новинаре - Фото: РТРС
Конференција за новинареФото: РТРС

- Настављамо са радом, а Социјалистичка партија у Бањалуци наставља са растом и јачањем, упркос покушајима распуштања и урушавања свега што смо до сада заједно постигли. Мислим да смо више него јасни када кажемо да нећемо дозволити да било ко уништава Бањалуку и бањалучки градски одбор. Нису прошла нелегална искључења и распуштања, а неће проћи ни убудуће. Оно чему смо свједочили јесу незрели и самовољни потези Петра Ђокића, коме смо упутили јасан захтјев да се повуче и ослободи Социјалистичку партију својих хипотека. Позивамо га и да одустане од даљег кршења статута и покушаја да се на тај начин задржи на челу партије која га је прерасла у сваком смислу. Петар Ђокић већ сада припада историји Социјалистичке партије и немамо више времена да се бавимо његовим проблемима. У изборној смо години, а ускоро ћемо одржати и сједницу Градског одбора у склопу припрема за још један историјски резултат у Бањалуци, али и Републици Српској. Идемо даље са радом и резултатима, сложно и јединствено – истакао је Селак.

Предсједник бањалучког Градског одбора осврнуо се и на синоћњи скуп подршке Петру Ђокићу, који је организован у једном од бањалучких ресторана, те оцијенио да је од пар стотина окупљених ту било најмање Социјалиста из Бањалуке.

- Од преко 10.000 наших чланова и симпатизера у Бањалуци, на том скупу их није било ни 50, а и то су углавном уцијењени директори и функционери. Овом приликом им поручујем да не треба да се боје ничијих пријетњи и притисака, јер се ради о празним пријетњама човјека који је већ сада прошлост – додао је Селак.

Предсједник регионалног одбора Изборне јединице 3 – Крајина Миленко Савановић додао је да је циљ политичке борбе провођење политика и програмских рјешења партије, те да су Социјалисти јединствени по том питању, али да ту нису добродошли они који урушавају углед партије. Савановић је такође најавио тужбу на одлуку о искључењу из партије, што ће у наредним данима учинити и предсједник клуба посланика Максим Скоко.

Предсједник СП Петар Ђокић и Главни одбор СП искључили су из партије предсједника ГрО Бањалука и народног посланика Горана Селака, као и шефа клуба посланика СП Максима Скока и предсједника регије Крајина Миленка Савановића, те распустили Градски одбор Бањалука, након захтјева народних посланика за смјену Ђокића са мјеста министра у Влади Републике Српске. Међутим, одлуке о искључењу Селака и распуштању одбора стављене су јуче ван снаге од стране надлежног суда, због кршења статута партије, а у сличном поступку ће се према најавама наћи и одлуке о искључењиима Скока и Савановића.