latinica  ћирилица
07/02/2020 |  08:02 ⇒ 08:13 | Аутор: СРНА

Представа "Комедија ометена у развоју" одушевила публику

Прва представа Градског позоришта "Семберија" - "Комедија ометена у развоју", у режији Душана Тузланчића, изведена је на сцени бијељинског Центра за културу.
Представа -
Представа

Ова представа указује на добре, а прије свега лоше стране друштва и власти, рађена је по тексту Миливоја Млађеновића, по мотивима сатиричног романа Франсоа Раблеа "Гаргантуа и Пантагруел".

Представа је синоћ одушевила бијељинску публику, која је овацијама у неколико наврата поздавила глумачку екипу Градског позоришта "Семберија".

Синоћње извођење ове представе за Бијељину је историјски тренутак јер деценијама град чека да поново добије своје позориште, а на зграду ће, према најавама, чекати још неко вријеме.

У овој представи су играли Иван Петровић, Вања Кртолина, Ненад Благојевић, Мирна Јовановић, Михаило Максимовић, Марија Новаковић и Душан Ранковић, а за сценографију била је задужена Ерика Вујић, која је аутор сценографија за многобројне представе Народног позоришта Сомбор.

На представи су радили и костимогарф Биљана Гргур, аутор музике је Душан Секулић, лектор Саша Латиновић, а шминку и фризуре урадио је Горислав Видаковић.

Све карте за прву представу веома брзо су продате, што, како оцјењују у градском руководству, оправдава оснивање ове установе културе.

За Позориште "Семберија" из градског буџета ове године издвојено више од 130.000 КМ.

Реприза представе "Комедија ометена у развоју" биће одржана вечерас на истој сцени, са почетком у 20.00 часова.