latinica  ћирилица
08/02/2020 |  10:14 ⇒ 13:11 | Аутор: СРНА

Предсједништво БиХ нити организује, нити је било кога позвало на обиљежавање злочина у Сребреници

Позив предсједнику САД Доналду Трампу и папи Фрањи да присуствују обиљежавању 25 година од злочина у у Сребренице, како су то пренијели неки сарајевски медији, није упутило Предсједништво БиХ нити Предсједништво води процес организације, речено је Срни у кабинету српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика.
Сарајево - Зграда Предсједништва БиХ - Фото: klix.ba
Сарајево - Зграда Предсједништва БиХФото: klix.ba

- То није била тачка дневног реда на сједници Предсједништва нити се о томе расправљало. Ако је тачно писање појединих сарајевских медија онда је то приватна инивијатива Шефика Џаферовића и Жељка Комшића који очигледно сваку прилику користе да подсјете да припадају ратном крилу политичког Сарајева - нагласили су из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

Из кабинета истичу да је ово још један доказ да је евидентно постојање неповјерење и ширења неистина на нивоу БиХ у погледу договорених ставова и обавеза, а у овом случају недоговорених.

- Овакво понашање на нивоу БиХ засигурно неће дати апсолутно никакве резултате. Напротив, може само да створи још дубље неповјерење и јаз који ће бити тешко вратити - нагласили су из кабинета српског члана Предсједништва БиХ, подсјећајући да БиХ није земља једног народа, већ државна заједница коју чине два ентитета и три конститутивна народа.