latinica  ћирилица
08/02/2020 |  13:56 ⇒ 14:04 | Аутор: СРНА

"Бошњаци позивима Трампу и папи хоће да дају на значају обиљежавању страдања"

Начелник општине Сребреница Младен Грујичић оцијенио је да се иза позива предсједнику САД Доналду Трампу и папа Фрање на обиљежавање 25 година од злочина у Сребреници крије намјера Организационог одбора да тај догађај подигну на виши ниво, иако докази о дешавањима у и око Сребренице у јулу 1995. године, говоре супротно тврдњама бошњачке стране.
Младен Грујичић - Фото: РТРС
Младен ГрујичићФото: РТРС

- Вјероватно они, свесни тога да ће истина изаћи на видјело, покушавају да у ту причу увуку и највиши ниво Америке да би им дали на значају те приче - рекао је Грујичић Срни.

Он је додао како је убијеђен да ће још доказа, попут документа из британске архиве који говори да није било никаквог организованог или припреманог заузимања Сребренице, испливати на површину и угледати свјетлост дана и доказати да се у Сребреници није десио геноцид.

Грујичић је истакао да је све то монтирана прича с циљем сатанизације српског народа и стављања печата на народ који је преживио три геноцида за које нико није осуђен, нити су ти злочини проглашени као геноцид.

Он је истакао да се овдје све политизује, па тако и ова прича о Сребреници, те да се и у овом случају не ради о позиву институција Републике Српске, већ га упућују два члана Предсједништва БиХ.

- Дакле Републику Српску нико није питао, као ни општину Сребреница. Општина Сребреница не учествује у организацији 11. јула. Они имају свој одбор који то ради и то је позив упућен испред одбора - рекао је Грујичић.