latinica  ћирилица
09/02/2020 |  09:40 | Аутор: РТС

Српско вече у НБА лиги – Смаилагић двоцифрен, Сакраменто побјеђује (ВИДЕО)

Голден стејт вориорси добро су парирали Лос Анђелес лејкерсима, али су ипак изгубили резултатом 125:120. Ипак, могу да буду задовољни послије утакмице, а један од разлога за оптимизам је и српски кошаркаш Ален Смаилагић.
Ален Смајлагић (фото: LiPo Ching / Special to The Chronicle) -
Ален Смајлагић (фото: LiPo Ching / Special to The Chronicle)

Момак из Котежа дуго је чекао да добије нову шансу у тренутно најлошијој екипи НБА лиге и опет је показао да је заслужује.

Смаилагић се изборио за 14 минута и за то време постигао 10 поена (3-5 из игре, 1-2 за три), уз по један скок и асистенцију. Он је у првом полувремену промашио једно закуцавање и засмијао саиграче на клупи, али се врло брзо искупио атрактивним потезом.

Осим њега, Стив Кер је добио и потврду да ће Ендру Вигинс бити добро појачање, пошто је био други најефикаснији са 24 поена, два мање од Криса.

Лејкерси су уписали нови тријумф и поново је на нивоу био тандем Дејвис-Џејмс. Први је меч завршио са 27 поена, 10 скокова и четири асистенције, док је други био на два скока од трипл-дабла (22 поена, 11 асистенција и осам скокова).

Овом побједом Лејкерси су очували прво мјесто Запада са скором 39-12, док су Вориорси посљедњи на Западу са 12-40.

Сакраменто кингси су у серији од три узастопне побједе, а сада је екипа из Калифорније била боља од Сан Антонија, резултатом 122:102. Немања Бјелица је имао још једно одлично вече, док је Богдан Богдановић потпуно подбацио.

Само дан пошто су савладали Мајами, "краљеви" су се вратили на паркет и убиљежили нови тријумф, до којег су дошли одличном игром у другом полувремену.

Иако је против Хита био један од најбољих, Богдановић је сада заказао – постигао је пет поена, имао два скока и једну асистенцију за нешто више од 24 минута, уз катастрофалан шут из игре.

Погодио је само један од девет шутева из игре, тај један је тројка (уз још четири промашаја), док је много запаженији био Бјелица.

Крилни играч Сакрамента је дуел завршио са 15 поена (6-10 из игре, 3-4 за три), ухватио шест лопти и подијелио четири асистенције. Најбољи у домаћем тиму био је Бади Хилд са 31 поеном.

Кингси су 21. побједом скочили на 12. позицију Западне конференције (имају и 31 пораз), док су "мамузе" два мјеста изнад са учинком 22-30.

Српски центар Бобан Марјановић нема велику минутажу у Даласу, али када добије шансу, обично је савршено искористи. Тако је било и овога пута, када су Меверикси на гостовању код Шарлота побиједили 116:110.

Марјановић је на паркету провео скоро 13 минута и за то вријеме постигао 11 поена (4-7 из игре) и имао шест скокова, чиме је успио да постане шести играч свог тима са двоцифреним учинком.

Најбољи је био Сет Кари са 26 поена, док је Вили Коли-Стајн додао 15 и ухватио 10 лопти.

Далас је на 32-21, а Шарлот на 16-36 на Западу.

Повезане вијести:

Јокић наставио да блиста (ВИДЕО)