latinica  ћирилица
09/02/2020 |  19:59 ⇒ 20:05 | Аутор: РТРС

Петар Челик у Источном Сарајеву

Жива легенда боди-билдинга са простора бивше Југославије Петар Челик посјетио је Источно Сарајево гдје је са домаћинима разговарао о могућности активирања тамошњег клуба који би радио по његовим инструкцијама.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић најавио је да ће Петар Челик бити једна од спортских звијезда која ће бити на отварањау нове спортске дворaне, што је планирано на јесен ове године.

Иако на прагу осме деценије живота Петар Челик и даље је челичног тијела, али и воље да своје знање како о боди-билдингу, тако и о здравој исхрани и начину животу пренесе младима у Источном Сарајеву и цијелој Републици Српској.

- Покушавам да живим здраво, заправо водим начин живота према слогану "живи здраво и побједићеш" - изјавио је Челик.

Први пут прије двије деценије Петар Челик био је у тада Српском Сарајеву као главни судија на Купу Републике Српске у боди билдингу. Импресиониран је тиме што је у кратком периоду изграђен потпуно нови град са свим садржајима, укључујући и спортске.

- Овдје младеж има шансу, то се види. Град који је настао за 20 година, то је мјесто гдје млади имају перспективу да остану, а не да одлазе одавде - нагласио је Челик.

Присуство Петра Челика могао би бити замајац озбиљнијег бављења боди-билдингом у Источном Сарајеву.

- Као што рече Петар, ми смо толико нарасли да сиугуирно имамо потребу за боди билдингом, за здравим начином живота који он промовише. Интересовање постоји међу мушком, али и женском популацијом - изјавио је Ћосић.

Вишеструки европски и свјетски првак у боди билдингу и данас је активан. Својевремено, Челик је одмјеравао мишиће и са Арнолдом Шварцнегером. За Источно Сарајево и Републику Српску, осим личних познанстава и љубави према нашем народу, везује га и поријекло из Мркоњић Града.