latinica  ћирилица
09/02/2020 |  20:12 ⇒ 20:17 | Аутор: Б92

Партизан "сломио" Будућност за прво мјесто АБА лиге (ФОТО)

Кошаркаши Партизана побиједили су Будућност резултатом 87:82 у утакмици 19. кола регионалне АБА лиге.

Утакмица је како то обично и бива у случају Партизана ове сезоне, почела некако мирније и без превише поена, да бисмо потом видјели рафалну паљбу и неколико тројки на обе стране за 8:8.

Будућност потом прави нову серију, а прекида је Раде Загорац тројком са 45 степени за 19:21, па су гостујући играчи прву четвртину окончали са 4 поена предности.

Они су наставили у истом ритму и за свега четири минута стигли до двоцифрене предности, када су Шеховић и Ивановић погодили неке шутеве ван линије 6.75.

Прво је Кори Волден имао 2+1 ситуацију, да би Маркус Пејџ погодио своју трећу тројку којом се Партизан поптуно вратио у живот, а "Арена" запалила.

Подигли су црно-бијели и ниво игре у одбрани, па је стигла нова рампа Вила Мозлија који је врло атрактивно "смечовао" Џастина Кобса, али је Будућност поново заиграла боље и послије поена управо Кобса стигла до 41:36.

Али, Партизан је у посљедња 4 минута првог полувремена имао серију 21:7 и на "велики одмор" отишао са предношћу од 2 поена, 47:45, иако је у једном моменту заостајао са 38:26.

Сјајна је била трећа дионица у којој је било само осам личних грешака, по четири на обе стране, а Партизан је успио да дионицу добије са 2 поена.

Џастин Кобс је сјајном рампом отворио друго полувријеме, да би потом Шеховић и Величковић размијенили тројке, а ускоро исту ствар су урадили Николић и Пејџ, и то Николић уз звук сирене, а Пејџ са неких 9 метара.

Будућност је поново повела, али је Партизан одличном одбраном и прецизним шутем успио поново да дође до предности и да са 68:64 уђе у посљедњи десетоминутни период.

Партизан НИС-Будућност ВОЛИ (фото:Partizan NIS)

Маркус Пејџ је украо лопту и у контри лако поентирао одмах на старту последњег десетоминутног периода, на шта се надовезао Суад Шеховић прво несрпотским фаулом, а онда и својом седмом тројком.

Константно се Будућност примицала, најчешће тројкама, а Партизан је успијевао да се неким мини серијама врати у вођство и уз рекордну посјету у Арени одржава предност и држи госте на безбједној дистанци.

Кренуо је на шут Џастин Кобс, излетео је Волден на њега и изблокирао га, а Партизан је имао нови напад који није искористио, да би Раде Загорац направио 4. фаул над Шоном Килпатриком, који је са линије пенала био половичан.

Поново су Волден и Мозли запалили Арену али уп закуцавањем и тада је било прилично јасно да је Партизан побиједио Будућност са 87:82 и да су тренутно првопласирана екипа регионалне АБА лиге са скором 15 побједа и 4 пораза.

Са 20 поена је најефикаснији био Маркус Пејџ, а испратили су га сјајни Огњен Јарамаз са поеном мање уз 5 скокова и 3 асистенције, док су Величковић и Волден имали по 12.

На другој страни, 21 поен имао је Шеховић, Николић 18, Кобс 13, а Мартин 10 постигнутих поена.