latinica  ћирилица
09/02/2020 |  21:42 | Аутор: СРНА

Тужилаштво тражи притвор за ухапшене у "Краун плази"

Више јавно тужилаштво у Београду предложило је притвор за четворицу ухапшених у београдском хотелу "Краун плаза" због недозвољеног ношења оружја.
Више jавно тужилаштво у Београду - Фото: ТАНЈУГ
Више jавно тужилаштво у БеоградуФото: ТАНЈУГ

Након саслушања, тужилаштво је предложило суду да им одреди притвор због опасности од бјекства, да не би утицали на свједоке, а једном од окривљених и да не би поновио кривично дјело, рекла је портпарол тужилаштва Ирена Бјелош за Тањуг.

Медији су раније пренијели да је ријеч о три црногорска држављана из Подгорице, наводно блиска "шкаљрском клану", чији су иницијали Н.М. /35/, М.М. /27/ и Б.А. /35/ из Подгорице, као и С. К. /42/ из Бањалуке.

Сва четворица су на саслушању у Вишем јавном тужилаштву негирали да су извршили кривично дјело, али су одбили да детаљно изложе своју одбрану.

Они су ухапшени у петак увече, а приликом претреса на крову хотела пронађен је пиштољ за који се сумња да припада једном од осумњичених.

Н.М. и М.М. били су редовно пријављени у хотелу, док су се друга двојица, наводно, скривала, преносе београдски медији.

Сумња се да су се нашли у београдском хотелу да би се договорили о освети за недавно рањеног Подгоричанина чији су иницијали И.К. /35/.

Он је рањен у Зети 28. јануара када је, засад непознати нападач, у његов аутомобил испалио око 30 метака.