latinica  ћирилица
10/02/2020 |  12:49 ⇒ 12:59 | Аутор: СРНА

Марић: Политичко дјеловање настављам у СП (ФОТО)

Посланик у Народној скупштини Републике Српске Ристо Марић потврдио је Срни да од данас више није члан Независног посланичког клуба Социјалистичке партије и да своје политичко дјеловање наставља у оквиру СП-а и те посланичке групе у Народној скупштини Републике Српске.
Ристо Марић - Фото: РТРС
Ристо МарићФото: РТРС

- Свој посланички мандат користићу до краја у посланичкој групи СП-а и дјеловаћу у оквиру програмских циљева те партије. Сматрам да немам право да изневјерим бирачко тијело које је гласало колико за мене, толико и за СП - рекао је Марић.

Он је навео да је о овој одлуци данас писмено обавјестио предсједника Народне скупштине Републике Српске Недељка Чубриловића.

Фото: РТРС

Пет посланика СП-а који су до сада дјеловали у посланичком клубу СП-а формирало је раније Независни клуб СП-а. У саставу овог клуба су Максим Скоко, Горан Селак, Андреа Дорић и Саво Вулић, а до данас и Ристо Марић.

Предсједник СП-а Петар Ђокић је, осим Селака и Скоке, из СП-а искључио и предсједника странке за регију Крајина Миленка Савановића, а ту одлуку потврдио је и Главни одбор СП-а. Такође, Ђокић је распустио и бањалучки одбор СП-а.

Основни суд Бањалука ставио је ван снаге ове одлуке Ђокића и Главног одбора СП-а.