latinica  ћирилица
10/02/2020 |  13:27 ⇒ 13:32 | Аутор: АТВ

Да ли се ПДП скрива иза захтјева да се Ђукановић прогласи personom non grata?

Представници Удружење грађана Петрићевац предали су данас градској скупштини приједлог да се предсједник Црне Горе Мило Ђукановић прогласи personom non grata у Бањалуци.
Павле Кнежевић (Фото: АТВ) -
Павле Кнежевић (Фото: АТВ)

У име удружења, приједлог је предао Павле Кнежевић, којег су медији раније доводили у везу са ПДП-ом и предсједником Градског одбора ПДП-а Драшком Станивуковићем.

Кнежевић, који је данас потврдио да је ових дана био на ПДП-овом састанку за избор кандидата за локалне изборе, у изјави новинарима рекао да је "приједлог предао у име удружења Петрићевац, а не ПДП-а".

"По угледу на Сарајево, који је Петара Хандкеа прогласио personom non grata, тражимо да и Бањалука прогласи Ђукановића због усвајања Закона о слободи вјероисповјести у Црној Гори", рекао је Кнежевић.

Одговарајући на новинарска питања, Кнежевић је негирао да је активиста ПДП-а, али је, истовремено, потврдио да је 1. фебруара ове године присуствовао састанку на којем је Градски одбор ПДП-а бирао кандидатате за одборнике на предстојећим локалним изборима.

Фотографије са овог састанка објавио је сам Драшко Станивуковић, уз тврдњу да се "сваки од 46 присутних кандидата мора доказати кроз рад на терену и разне иницијативе да би био на листи ПДП-а".

Он је казао да, без обзира на то, неће бити кандидат ове партије и да "једино може бити кандидат Удружења грађана Петрићевац".