latinica  ћирилица
10/02/2020 |  16:03 ⇒ 18:07 | Аутор: РТРС

Пале добило Туристичку организацију

Виши привредни суд у Бањалуци донио је одлуку о упису у судски регистар и рјешење о регистрацији општинске Туристичке организације Пале.
Бошко Југовић и Драган Јакић - Фото: СРНА
Бошко Југовић и Драган ЈакићФото: СРНА

Суд је одбацио жалбу града Источно Сарајево и Туристичке организације Јахорина.

Судски процес који је због оснивања Туристичке организације Пале, трајао скоро годину дана, добио је коначан епилог. Жалба града Источно Сарајево и градске Туристичке организације одбијена је 28. јануара и првостепени орган, Основни привредни суд у Источном Сарајеву донио је одлуку о формирању туристичке организације Пале.

- Сада је та одлука коначна и правоснажна. Од данас Туристичка организација Пале званично постоји, постојала је она и прије, то је заиста на понос свих нас, прије свега мене као начелника општинске управе и свих грађана Пала - рекао је Бошко Југовић, начелник општине Пале.

Руководство општине, одлуку сматра правилном, с обзиром на чињеницу да општина Пале посједује 90 одсто туристичких потенцијала на подручју Града Источно Сарајево.

- Имаће шта да раде и треба много рада и труда, оно што смо до сад радили треба само наставити - навео је Југовић.

На мјесто вршиоца дужности директора, изабран је Драган Јакић, који је туристичку организацију Јахорина позвао на сарадњу, да би заједнички радили на промоцији општине Пале, Града Источно Сарајево и Републике Српске.

- Док је трајао процес, а трајао је дуго, једним дијелом смо били спријечени да обављамо наше активности. Ипак смо успјели да организујемо једномјесечну манифестацију "Сњежна чаролија" гдје смо продали 4.000 карата, а новац ће бити усмјерен у хуманитарне сврхе - напоменуо је Јакић.

Из туристичке организације Јахорина поручују да ће урадити ревизију комплетног случаја након што процес буде потпуно окончан.

- Прво ћемо сачекати да се све законске односно правне процедуре заврше и онда ћемо сјести за сто да разговарамо - рекао је Игор Тошић, директор Туристичке организације Јахорина. 

На сједници Скупштине општине Пале, 30. маја донесена је одлука о оснивању општинске Туристичке организације, ради промоције туристичких производа, подстицања и развијања свијести о значају туризма.