latinica  ћирилица
10/02/2020 |  17:28 ⇒ 18:16 | Аутор: РТРС

Помоћ школама у Модричи

У току је прва фаза пројекта који ће, кроз додјелу дидактичке опреме за наставу физичког васпитања у вриједности од 60.000 КМ, бити реализован у свим школама у Српској. Помоћ Министарства породице омладине и спорта данас је уручена основним школама у Модричи.

Разни спортски предмети и помагала вриједна 6.000 КМ, добро су дошли ученицима и наставницима основних школа у Модричи.

- Ова донација ће помоћи наставницима да на квалитетнији начин организују наставу физичког васипања и часове слободних активности у школама - навео је Златко Лазић, директор ОШ "Свети Сава" из Модриче.

Модрича је град спорта, у шта се годишње из локалног буџета улаже око 230.000 КМ. Финансирају се спорстке активности, организјуу разна такмичења и одражавају спортски објекти на подручју општине. Зато овдје кажу да свака марка уложена у спорт - има свој значај.

- Циљ је да спорт надвлада пороке, односно да дјецу привучемо спорту - лопти, мрежи, кошарци... То је много боље него да дијете препустимо "улици" и веома сам захвалан на овој донацији - рекао је начелник општине Младен Крекић.

Mинистарство породице, омладине и спорта прошле године је финансирало девет пројеката у Модричи, у које је уложило 38.000 КМ.

- Два-три пројекта покривају развој спортске инфаструктуре, а остали пројекти су намијењени спортским организацијама и спортским појединцима - навео је Марио Ђуран из овог министарства.

И у овој години је предвиђено да општина Модрича и ресорно минисратсво у развој спорта уложе око 300.000 КМ.