latinica  ћирилица
10/02/2020 |  19:49 ⇒ 20:04 | Аутор: РТРС

Арие Ливне: Можемо бити поносни на УКЦ Републике Српске

Све што говорим, то и осјећам и мислим- чувајте своју земљу, немојте одлазити јер нигдје није љепше него у својој земљи, па и здравствена установа у којој се лијечите нигдје није боља - поручио је Арие Ливне током посјете љекарима Универзитетско- клиничког центра Републике Српске.

Арие Ливне пацијент је ове највеће здравствене установе три године.

- Драги пријатељи ви интервјуишете сада човјека који је интересантан првенствено из једног разлога, има 100 година - каже кроз смијех Ливне.

Долазим из најмодернијих болница у свијету,из Јерусалима јер сам се увјерио да су љекари из Универзитетско- клиничког центра посебни, захвално говори Ливне.

- Док год будем жив доћи ћу из Јерусалима овдје на лијечење. Вјерујем у ове љекаре познајем их годинама.Људи ће се смијати долазиш из Јерусалима у Бањалуку, али ја волим то - додао је Линве.

Велика ми је част што сам љекар и већ три године главни онколог Арија Ливнеа, каже докторка Радмила Рашета.

- Пацијент има 99 година, стота му је ту, користи хемотерапију, зрачен је и болест је још у регресији - каже др Рашета, специјалиста онколог Клинике за онкологију УКЦ Републике Српске.

Онколошком лијечењу приступа се мултидисиплинарно са најсавременијом радиотерапијом што показује велике резултате и код старијих пацијената.

Радијациони онколог из Центра за радиотерапију Бањалука Горан Марошевић рекао је да се Ливне лијечио у Центру савременом радиотерапијом која подразумијева лијечење пацијената радиотерапијским техникама најновијег датума, уз максималну поштеду околног ткива.

- Ово није само здравствена установа ово је и понос становништва, пословодства и руководства Републике Српске.

У чему је тајна дуговјечности,Арије Ливне каже да је то само срећа доживјети те године.

- Ја волим Бањалуку. Ја сад имам стоту годину и да треба да одредим као прије 30 година гдје ћу живјети, ја бих изабрао Бањалуку - поручио је Линве.

Ливне истиче да му је једина жеља да доживи да му се породи кћерка.