latinica  ћирилица
11/02/2020 |  09:42 ⇒ 10:24 | Аутор: СРНА

Судија одлучује о притвору за ухапшене због трговине дрогом (ФОТО)

Петоро ухапшених у акцији "Кавез", чији је циљ био разбијање организоване криминалне групе која се бавила производњом и прометом дроге, доведено је данас у Окружни суд Бањалука који ће одлучити да ли ће им бити одређен притвор.
Акција "Кавез" - Фото: СРНА
Акција "Кавез"Фото: СРНА

Ријеч је о Сави Чолићу /32/, Драгану Наранчићу /27/, Лори Глушици /21/ и Радовану Станковићу /49/ из Бањалуке, те Винку Ђурићу /32/ из Добоја, који су осумњичени за производњу и промет дроге на бањалучком подручју.

Њих је претходно саслушао тужилац бањалучког Окружног јавног тужилаштва.

Акција "Кавез" (Фото: СРНА)

Управа Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске за организовани и тешки криминалитет доставила је јуче Окружном јавном тужилаштву Бањалука извјештај против 12 лица ухапшених у акцији "Кавез", а седам од њих пуштено је да се бране са слободе.

Акција "Кавез" изведена је 9. фебруара, а полицијски службеници су заплијенили око 300 грама марихуане, 10 грама хероина, 24 милилитра течног метадона, четири пиштоља, око 2.000 КМ, око 2.400 евра, више дигиталних вага за прецизно мјерење, већи број дробилица за мрвљење марихуане, те више мобилних телефона, СИМ картица и роковника.

Акција "Кавез" (Фото: СРНА)

Акцију су спровели полицијски службеници Управе МУП-а за организовани и тешки криминалитет у сарадњи са службеницима полицијских управа Бањалука, Зворник, Бијељина и Добој, те припадницима Специјалне антитерористичке јединице и Јединице жандармерије, а под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука.