latinica  ћирилица
11/02/2020 |  09:57 ⇒ 11:15 | Аутор: СРНА

Објављен порески календар за ову годину

Пореска управа Републике Српске објавила је на својој интернет страници "Порески календар за 2020. годину", у којем сва правна лица, предузетници и грађани могу видјети рокове за подношење пореских пријава, али и плаћање пореских обавеза, саопштено је из Управе.
Пореска управа Рeпублике Српске - Фото: РТРС
Пореска управа Рeпублике СрпскеФото: РТРС

Пореска управа Српске почетком сваке године објављује "порески календар" са циљем да се пореским обвезницима помогне у правовременом извршавању пореских обавеза, како би избјегли евентуалне санкције због пропуштања рокова, појаснили су из Управе.

- Кажњавање свакако није циљ Пореске управе Српске, већ да буде партнер и институција која стоји на располагању пореским обвезницима - наводи се у саопштењу.

Тако правна, те физичка лица и предузетници на почетној страни интернет странице Пореске управе Републике Српске /www.poreskaupravars.org/, у рубрици "Порески календар", између осталог могу погледати када истичу рокови за подношење годишњих и мјесечних пореских пријава, пријава за таксе и накнаде, као и за плаћање пријављених обавеза.

У оквиру овог календара, пореским обвезницима је у посебној колони назначена и врста прихода који се уплаћује, али и да ли се средства уплаћују на рачун јавних прихода Републике Српске или општине/града, те образац на којем се пријава подноси.

Из Управе позивају пореске обвезнике у Српској да поштују рокове дефинисане у овогодишњем пореском календару, те да на вријеме подносе пореске пријаве, али и да у задатим роковима плате законски прописане пореске обавезе.