latinica  ћирилица
11/02/2020 |  10:00 ⇒ 12:20 | Аутор: РТРС

Клокић у Израелу: У Српској све више туриста

Министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић упознао је данас у Тел Авиву министра туризма Израела Јарива Левина о туристичким потенцијалима Републике Српске, као и могућностима и условима за улагање у сектор туризма.

На састанку је било ријечи о досадашњој сарадњи Републике Српске и Израела, с нагласком на унапређење те сарадње у области туризма и наставак промоције природних потенцијала Републике Српске и Израела, саопштено је из ресорног министарства.

Састанак са израелским министром туризма одржан је у оквиру посјете Клокића Израелу и учешћа на Међународном медитеранском сајму туризма у Тел Авиву, на коме се представља и Република Српска у организацији Туристичке организације Српске и Представништва Српске у Израелу.

Клокић је истакао да је у Српској сваке године све више туриста, што је посљедица учешћа на међународним сјамовима туризма.

- Задовољство ми је што је Република Српска осми пут представљена на Међународном медитеранском сајму туризма у Тел Авиву - рекао је Клокић.

Он је захвалио Представништву Српске у Израелу и Туристичкој организацији Републике Српске који су организовали учешће Српске на овом сајму.

Клокић, који присуствује Међународном медитеранском сајму туризма у Тел Авиву, информисао је министра туризма Израела Јарива Левина о туристичким потенцијалима Републике Српске, као и могућностима и условима за улагање у овај сектор.

Директорка Туристичке организације Републике Српске Нада Јовановић рекла је да се ТОРС представља на овом престижном сајму на којем учествује више од 2.000 излагача.

Јовановићева је рекла да су већ постигнути одређени споразуми са туристичким агенцијама.