latinica  ћирилица
11/02/2020 |  10:23 ⇒ 11:52 | Аутор: СРНА

Предложен притвор за пет лица ухапшених у акцији "Кавез" (ФОТО)

Тужилац бањалучког Окружног јавног тужилаштва предложио је притвор за пет лица осумњичених за продају дроге на подручју Бањалуке због опасности од бјекства и бојазни да би боравком на слободи ометали кривични поступак утицајем на свједоке, те поновили кривично дјело.

Притвор је предложен за Саву Чолића /32/, Драгана Наранчића /27/, Лору Глушицу /21/ и Радована Станковића /49/ из Бањалуке, те Винка Ђурића /32/ из Добоја, саопштено је из Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Акција "Кавез" (Фото: СРНА)

У тужилаштву су истакли да су осумњичени од августа 2019. до фебруара 2020. године посредовали у продаји и куповини, те стављали у промет хероин, марихуану, спид и друге врсте дроге на подручју Бањалуке.

У акцији "Кавез" чији је циљ био разбијање организоване криминалне групе која се бавила производњом и прометом дроге ухапшено је 14 лица, а Управа Министарства унутрашњих послова Републике Српске за организовани и тешки криминалитет доставила је јуче Окружном јавном тужилаштву Бањалука извјештај против 12 лица од којих је седморо пуштено да се бране са слободе.

Акција "Кавез" (Фото: СРНА)

Акција "Кавез" изведена је у недјељу, 9. фебруара, а полицијски службеници су заплијенили око 300 грама марихуане, 10 грама хероина, 24 милилитра течног метадона, четири пиштоља, око 2.000 КМ, око 2.400 евра, више дигиталних вага за прецизно мјерење, већи број дробилица за мрвљење марихуане, те више мобилних телефона, СИМ картица и роковника.

Акцију су спровели полицијски службеници Управе МУП-а за организовани и тешки криминалитет у сарадњи са службеницима полицијских управа Бањалука, Зворник, Бијељина и Добој, те припадницима Специјалне антитерористичке јединице и Јединице жандармерије, а под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука.