latinica  ћирилица
11/02/2020 |  10:33 ⇒ 12:26 | Аутор: Независне

Преврнула се цистерна у Карановцу; Вода исправна (ФОТО)

Вода из бањалучког градског Водовода је апсолутно исправна и безбједна за употребу, након што је јутрос, правовременом реакцијом надлежних служби, спријечено излијевање већих количина нафтних деривата из цистерне која је јутрос оштећена у саобраћајној незгоди у близини корита Врбаса у Карановцу, потврђено је у Водоводу.
Преврнула се цистерна у Карановцу - Фото: nezavisne novine
Преврнула се цистерна у КарановцуФото: nezavisne novine

Из овог предузећа поручују да се од јутрос предузимају бројне, хитне мјере на превентивној заштити Врбаса, с обзиром на то да је приликом превртања ауто цистерне дошло до излијевања мање количине нафтних деривата.

- Без обзира на ову незгоду, грађани могу несметано да користе воду из градског Водовода, јер је је вода апсолутно исправна - речено је у Водоводу.

Брзом и хитном интервенцијом градске инспекције и Водовода послије јутрошње саобраћајне незгоде у близини моста у Карановцу, на магистралном путу за Јајце, спријечено је излијевање нафте у Врбас.

- Јутрос око осам часова десила се саобраћајна незгода у којој је из оштећене цистерне изливено око 150 литара нафте, од чега је мањи дио те нафте доспио у Врбас кроз сливник и колектор на саобраћајници. Брзом интервенцијом и постављањем такозваних упијача спријечено је даље изливање нафте у ријеку - истиче начелник Одјељења за инспекцијске послове Јанко Кецман.

У току је санација, а на терену су екипе Чистоће које су на мјестима изливања нафте на саобраћајници посули пиљевину како би "упила" нафту.