latinica  ћирилица
11/02/2020 |  11:57 ⇒ 13:57 | Аутор: РТС

Препорука за привремену обуставу рада вртића и школа у Војводини

Пошто је интензитет вируса грипа изнад епидемијског прага, Покрајински секртетијат за здравство препоручио је обуставу рада у школским и прeдшколским установама.
Учионица - Фото: РТРС
УчионицаФото: РТРС

Покрајински секретар за здравство др Зоран Гојковић рекао је за РТС да је ванредни распуст у школама и обустава рада у вртићима за наредни период препоручена како би се смањила стопа инцеденце вируса која је веома висока у пет округа у Војводини.

Покрајински секретаријат за здравство о свему је обавијестио Министарство здравља Републике Србије, као и Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине - националне заједнице, и на основу процјене епидемиолошких служби Института за јавно здравље Војводине, предложио мјеру привремене обуставе рада предшколских и школских установа.

- Због повећаног броја акутних респираторних инфекција ову мејру смо предложили републичком Министарству здравља и Министарству просвете - навео је Гојковић.  

Рекао је да очекује позитиван одговор од та два министарства, додајући да у том случају ђаци у Војводини о сљедећег утoрка неће ићи у школу.

Гојковић је истакао је да ће сутра Институт за јавно здравље "Батут" обавити процјену и за школе и вртиће у централној Србији о чему ће одлуку донијети министар просвете Младен Шарчевић.

Зимски распуст за ђаке у Војводини трајао је од, 23.12. 2019. до 14.1.2020. године, док су школарци у централној Србији на распусту до 18 фебруара.