latinica  ћирилица
11/02/2020 |  13:26 ⇒ 20:10 | Аутор: СРНА

ПДП против повећања ПДВ-а и за смањене фискалних намета

Представници руководства ПДП-а предали су данас Народној скупштини Републике Српске иницијативу за доношење декларације о кључним правцима фискалне политике Српске којом се не дозвољава повећање стопе ПДВ-а у БиХ и тражи смањење фискалних намета у Српској.

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је новинарима у Бањалуци да је циљ овог стратешког документа да фискална политика у Републици и њеним локалним заједницама буде заснована на најнижим порезима, доприносима, таксама и свим другим фискалним и парафискалним наметима у региону.

- То је једини начин да отворимо нови простор за инвестиције, привредна улагања, развој и нова радна мјеста. Циљ је да Српска буде мјесто у коме вриједи живјети и гдје свако може остварити пословну корист, али и корист за Републику - рекао је Бореновић и додао да администрација у Српској мора бити модерна, рационална, брза, ефикасна и економична.

Бореновић је истакао да је ПДП против било каквог повећања стопе ПДВ-а у БиХ и акциза на гориво и нафтне деривате, те да траже да, како је истакао, Народна скупштина обавеже представнике Српске у заједничким институцијама да се понашају у складу са поменутим ставом.

Он је изразио очекивање да ће Народна скупштина ову иницијативу подржати и оцијенити је оправданом и корисном, након чега би се за тај документ тражила подршка грађана у општинама и градовима Српске.

Бореновић је поменуту иницијативу предао заједно са потпредсједницима ПДП-а Јеленом Тривић и Игором Црнатком, послаником те странке Драшком Станивуковићем и генералним секретаром ПДП-а Милком Грмушом.