latinica  ћирилица
11/02/2020 |  14:29 ⇒ 14:33 | Аутор: РТС

Оптужени за помагање у убиству Оливера Ивановића изјаснили се да нису криви

Сви оптужени у случају помагања у убиству Оливера Ивановића изјаснили су се да нису криви за оптужбе које им тужилаштво ставља не терет на данашњем рочишту У Основном суду у Приштини.
Суђење за убиство Оливера Ивановића (Фото: КСП) -
Суђење за убиство Оливера Ивановића (Фото: КСП)

Осумњичени полицајци Недељко Спасојевић, Марко Рошић, Драгиша Марковић и Жарко Јовановић, начелник полиције за крвне деликте у Косовској Митровици Раде Басара и секретарица у странци Оливера Ивановића Силвана Арсовић изјаснили су се да "нису криви" за помагање у убиству Оливера Ивановића на данашњем припремном рочишту.

Тужилац је, читајући оптужницу, навео да је за убиство Оливера Ивановића "одговорна криминална група предвођена Звонком Веселиновићем и Миланом Радојичићем".

Тужилац тврди да су оптужени учествовали у активностима те групе и да су помагали у извршењу кривичног дјела тешко убиство.

Рочиште је одржано по новој, допуњеној оптужници тужилаштва.

Осумњичени се терете за кривична дјела, као што су "учешће или организовање криминалне групе", затим "злоупотреба службеног положаја", "помоћ у извршењу кривичног дјела тешког убиства", "откривање службене тајне" и "манипулација доказима".

Адвокати оптужених имају рок од месец дана на приговор оптужнице, након чега ће судија одлучити да ли ће покренути судски процес.