latinica  ћирилица
11/02/2020 |  15:26 ⇒ 15:26 | Аутор: СРНА

"И у Хрватској су, као данас у Црној Гори, забрањивали српску униформу"

Министар одбране Србије Александар Вулин истакао је да му је жао што је српска униформа толико страшна у Црној Гори и подсјетио да су и у Хрватској забрањивали српским кадетима да дођу у униформама и одају почаст јасеновачким жртвама.
Александар Вулин - Фото: РТРС
Александар ВулинФото: РТРС

- Све што се деси у Хрватској, пре или касније деси се и у Црној Гори. Тако су и у Хрватској забрањивали нашим кадетима да дођу у униформама, да одају пошту јасеновачким жртвама, ево тако смо дочекали да је и у Црној Гори српска униформа изгледа претња и да не смије да се види - нагласио је Вулин.

Он је додао да није сигуран да нека друга војска не би могла да уђе у Црну Гору у униформама, да не би могла да се појави овде, али изгледа, када је српска, онда је проблем.

- И све што је српско увек је проблем - истакао је министар Вулин након данашње посете Ровцу код Колашина и забрани уласка српске делегације у Црну Гору у униформама.

Вулин је саопштио да је надлежно Министарство Црне Горе након тражења дозволе српској делегацији рекло да је све у реду и да ће бити онако како су тражили, али да их је касније надлежно министарство поново контактирало уз једну измјену - "све може, али баш униформа не може".

- На питање нашег амбасадора зашто, дали су одговор да тако каже Министарство културе. Ево, драго ми је да смо сазнали за шта служи Министарство културе у Црној Гори - да забрањује српску униформу. Сазнали смо да је, изгледа, све што је српско овде проблем - истакао је Вулин.

Он је изразио жаљење што је српска униформа толико страшна у Црној Гори и што не треба да буде у тој земљи, преносе медији.

- Од Хрватске сам то и очекивао, али нисам очекивао да тако нешто буде у Црној Гори. Али све што се деси у Хрватској деси се на крају и у Црној Гори. Жао ми је што црногорска власт није била мало оригиналнија, него је морала да отима савјет од Хрвата - закључио је министар одбране Србије.