latinica  ћирилица
11/02/2020 |  16:15 ⇒ 16:17 | Аутор: СРНА

"Потребан заједнички српски кандидат за начелника Сребренице"

Предсједник СДС-а Мирко Шаровић рекао је данас да Сребреница има посебан значај за Републику Српску и да је ова странка спремна да разговара о могућности да поново странке из Српске предложе заједничког кандидата за начелника ове општине без обзира на подјеле међу политичким блоковима на нивоу Републике.
Мирко Шаровић и Младен Грујичић - Фото: СРНА
Мирко Шаровић и Младен ГрујичићФото: СРНА

Шаровић је, након разговора са начелником општине Сребреница Младеном Грујичићем, рекао Срни да су разговарали о артикулисању српских интереса с обзиром да је ово изборна година, те нагласио да је СДС отворен за разговоре у вези са заједничким кандидатом за начелника ове општине.

Он је подсјетио да је СДС на прошлим локалним изборима пружио подршку Грујичићевој кандидатури и да се то показало оправданим, јер су у овој општини постигнути добри резултати у многим областима.

Грујичић је рекао да је Шаровић на састанку истакао да у Сребреници, због њене специфичности, треба на изборе да се иде са заједничким српским кандидатом за начелника општине, без обзира на међустраначке конфликте на вишем нивоу.

- Сребреница је изузетно важна за Републику Српску и српски народ и водићемо разговоре и вјероватно ћемо са заједничким кандидатом ићи на сљедеће изборе, јер је и Шаровић рекао да због значаја Сребренице прихвата то опредјељење без обзира на међустраначка превирања на републичком нивоу, која не смију негативно утицати на локалну политику у овом мјесту - додао је Грујичић.

Он је истакао да је оцијењено да је потребно да се приступи озбиљним разговорима да би се све политичке партије из Републике Српске усагласиле и опредијелиле за заједничког кандидата за начелника ове општине у интересу народа и грађана који овдје живе.