latinica  ћирилица
11/02/2020 |  16:45 | Аутор: СРНА

Осумњичени за прогањање пуштен из притвора

Мушкарац чији су иницијали Ф.Х. Из Новог Пазара који је ухапшен јер је уходио осамнаестогодишње лице из Источног Сарајева, пуштен је на слободу јер није било више основа за његово задржавање.
Полиција Републике Српске - Фото: РТРС
Полиција Републике СрпскеФото: РТРС

Срна сазнаје да је ријеч о шездесетшестогодишњем Фехиму Хамушу.

Портпарол Полицијске управе Источно Сарајево Весна Стокановић рекла је Срни да је уз сагласност тужиоца Основног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву лице криминалистички обрађено, након чега је Тужилаштву достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу прогањање.

- Након свих навода пласираних на друштвеним мрежама о догађају о којем је 31. јануара Полицијска управа Источно Сарајево информисала јавност саопштењем, истичемо да је 30. јануара Полицијска станица Источно Сарајево примила пријаву да је непознати мушкарац уходио осамнестогодишње лице у Источном Сарајеву - навела је Стокановићева.

Она је истакла да је брзом интервенцијом осумњичени мушкарац пронађен и ухапшен.

Стокановићева је нагласила да, осим ове, Полицијска управа Источно Сарајево није више примила ниједну пријаву о оваквим и сличним догађајима.

Она је напоменула да полицијски службеници спроводе све превентивне мјере и радње на заштити свих грађана, са посебним акцентом на дјецу школског узраста.

- Уколико буде пријава поступаћемо у складу са законом и сматрамо да нема разлога за забринутост и ширење панике - рекла је Стокановићева.