latinica  ћирилица
11/02/2020 |  18:32 ⇒ 18:34 | Аутор: СРНА

Тегелтија: Очекујем убрзање реформи

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија изјавио је данас да се на предстојећем дводневном радном састанку у Бијељини неће доносити никакве важне одлуке, али да послије њега очекује убрзање реформи у БиХ.
Зоран Тегелтија - Фото: СРНА
Зоран ТегелтијаФото: СРНА

- Ово је радни састанак на доста високом нивоу и надам да ће послије тога бити убрзане неке реформе које су дефинисане социо-економским реформама до 2022. године - рекао је Тегелтија новинарима током посјете Бијељини.

Према његовим ријечима, на дводневном скупу у Бијељини, чији је домаћим Европска комисија, анализираће се начини спорвођења социо-економских реформи до 2022. године.

- На тим састанцима неће се доносити никакве важне одлуке, само ће бити анализирано у којем правцу се креће оно што дефинисано у тим смјерницама и мјерама, што су усвојиле владе ентитета и Савјет министара - каже Тегелтија.

Он је додао да Савјет министара у овом процесу има углавном координишућу улогу међу владама ентитета.

Заједнички радни састанак о социо-економским реформама шефа Делегације ЕУ у БиХ Јохана Затлера са представницима ЕУ, креаторима политика у БиХ и кључним међународним партнерима биће у наредна два дана одржан у Етно-селу "Станишићи".

Из Делегације ЕУ су најавили да су изјаве за медије предвиђене сутра у 10.45 часова.

Заједнички радни састанак у Бијељини одржава се након што су ентитетске владе усвојиле пакет социо-економских реформи у октобру прошле године, који је Савјет министара усвојио у јануару.

Као крајњи циљеви су наведени побољшање пословног окружења, подстицање раста и конкурентност, деполитизовање јавних подузећа, реформисање система здравствене заштите и омогућавање бољих прилика за младе, жене и осјетљиве категорије становника.