latinica  ћирилица
11/02/2020 |  19:05 | Аутор: РТРС

Савршен тенисер по Ђоковићевој мјери (ВИДЕО)

Новак Ђоковић открио је за Јутјуб канал новог Дејвис Купа који елемент игре од играча са Тура би бирао у креирању савршеног тенисера.

За Ђоковића идеалан играч је онај који има Надалов форхенд, Гофанов бекхенд, сервис Киријоса, физичку спремност Монфиса, али и његов лични ритерн.

За форхенд је, очекивано, изабрао Надала, а то објаснио на сљедећи начин:

- Једноставно – то је Надал. Надалов форхенд један је од најбољих свих времена. У његовом форхенду има превише топспина, што чини лоптицу тежом, а проблем је што форхенд може да удара и равно. Није му проблем позиција из које удара форхендом и то је ударац којим притиска противника, али се такође одлично брани и враћа у поен тим ударцем - рекао је Ђоковић, који је великог шпанског ривала изабрао и у категорији "најбољи менаталитет".

Интересантно, он је за бекхенд навео Давида Гофана, док је за таленат изабрао Феликса Оже-Аљасима и Дениса Шаповалова.

Савршени играч по Новаком суду има сервис контроверзног Ника Киријоса, а физичку спремност Француза Гаела Монфиса.

- Киријос има фантастичан сервис, природан сервис и савршене покрете. Сервис му је веома брз и тешко га је прочитати, независно од подлоге на којој се игра - рекао је о Киријосу, док је избор Монфиса појаснио ријечима:

- Он увијек може да трчи, да проклизава, скаче, веома је јак и пример је перфектног спортисте - нагласио је Ђоковић.

Занимљив дио разговора и одговор услиједио је на питање о ритерну:

- Могу ли да кажем "ја"? - упитао је кроз осмијех Ђоковић који је за играча са најбољим волејем изабрао Николаса Мауа, док најбољи рад ногу по њему имају Надал, Оже-Аљасим, Гофан и он сам.

Извор: krstarica.com