latinica  ћирилица
12/02/2020 |  11:47 ⇒ 12:42 | Аутор: РТРС

Зворник богатији за нова два мурала

Бројним манифестацијама Зворник ће ове године обиљежити 100 година постојања средњих школа на подручју овог града. Допринос значајном јубилеју већ су дали ученици Средњошколског центра "Петар Кочић" који су осликали два мурала и тако уљепшали школски објекат.

Мурале који су украсили школски улаз осликали су ученици ликовне секције и на тај начин симболично исказали поштовање према великом јубилеју. На муралима су представљени први ученици тада, Трговачке школе.

- На муралу је приказан један женски разред занатске школе. Поред њих на њему се налази Никола Васић. Васић не само што је познат у Зворнику, него и у читавом свијету и за њега се сматра да је стварао боље виолине него Страдиваријус - каже Анђела Митровић, ученица СШЦ "Петар Кочић".

Сви они који прођу улицом Вука Караџића застају да погледају мурале, а неријетко и да се фотографишу. Према ријечима ученика, у наредном периоду биће их још.

- На младима свијет остаје. Јаако је важно што су они први преузели иницијативу за обиљежавање ове стогодишњице јер сви смо поносни на тај јубилеј - рекла је Марија Давидовић, директорка Средњошколског центра "Петар Кочић" Зворник.

Значајном јубилеју биће посвећена велика пажња. У припреми је и "Монографија о историјату школе".