latinica  ћирилица
12/02/2020 |  13:03 ⇒ 13:10 | Аутор: banjaluka.net

СДС: Подршка политици Миће Мићића, против искључиве коалиције са ПДП

За петак је сазван састанак у Источном Сарајеву свих начелника у Републици Српској из СДС-а са основним циљем да покушају да утичу на предсједника СДС-а Мирка Шаровића да промијени став о припремама за локалне изборе, те да се да пуна подршка градоначелнику Бијељине Мићи Мићићу за формирање широке коалиције, пише banjaluka.net.
СДС -
СДС

- У принципу, ради се о састанку КОЛОС-а, што је СДС-ов страначки ресор за локалну самоуправу и чине га углавном градоначелници и предсједници скупштина из СДС-а. Циљ је да се донесу јасни закључци, те да покушају да уразуме предсједника Шаровића, а везано за Бијељину, како би Мићо Мићић направио широку коалицију, али и да се осталим одборима да слобода при формирању пред/постизборних коалиција. Суштински, то представља вапај да Мирко Шаровић проба да разумије ситуацију. Велика већина начелника и функционера СДС-а сматра да овакво виђење и вођење странке води у потпуну пропаст, јер коалиције са ПДП-ом на локалу не функционишу, те да је кључна ствар у дистанцирању од ПДП-а - каже саговорник banjaluka.net и додаје да, уколико то не уради СДС, урадиће ПДП и направити сигурно постизборну коалицију са СНСД-ом.

Мирко Шаровић покушава да избјегне присуство на том састанку у петак у 12 сати и да све то минира на начин да са ПДП-ом брже-боље направи неки договор, наводи banjaluka.net.

- Стога је за сутра заказао међустраначке разговоре СДС-а и ПДП-а, такође у Источном Сарајеву, и покушаће да на силу прогура неки споразум или неки нацрт тог споразума. Мирко Шаровић ужива све мање подршке и поштовања у странци и већина је мишљења да није способан водити странку, те да је можда боље правити и ванредну скупштину него ићи с њим у локалне изборе. Многи сматрају да се у СДС-у понаша тоталитаристички, да су му људи од повјерења погрешне особе и да га савјетују они који немају никакве везе ни са СДС-ом, чак ни са политиком и изборима. Једноставно, СДС у искључивој коалицији са ПДП-ом губи свој изворни идентитет, те је у губитничкој изборној путањи посљедних десетак година - закључује саговорник banjaluka.net.