latinica  ћирилица
12/02/2020 |  15:54 ⇒ 17:49 | Аутор: РТРС

Становници Љубије најављују блокаду саобраћајнице

Становници Љубије код Приједора блокираће главни пут, ако се однос Градске управе према том мјесту не промијени, поручили су чланови Савјета мјесне заједнице. Тврде да се у Љубији годинама ништа не улаже и да тај бивши рударски градић - постепено нестаје. У приједорској Градској управи иситичу да су поједини пројекти у току, док је за неке, кажу, потребно стрпљење.
Љубија - Фото: РТРС
ЉубијаФото: РТРС

Чланови Савјета мјесне заједнице Љубија затражили су од приједорске Градске управе да се, кажу, хитно изјасни о статусу тог бившег рударског мјеста, у смислу буџета и инфрастурктуре. Исто су кажу тражили и прије пола године.

- Наш план и програм рада већ четири године је исти, ни по једној тачки нама није помогнуто - истиче Горан Праштало, предсједник Савјета Мјесне заједнице Љубија.

Становници Љубије кажу да додатни проблем представља канал, у који се слијева канализација.

- Ситуација у Љубији је грозна, чак не могу рећи да је нула већ испод нуле. Код нас је највећи проблем овај канал који се обрушава и остаћемо и без цесте, ове главне - прича мјештанка Весна Шолаја. 

Праштало напомиње да готово ни један захтјев није испоштован.

- Тражили смо обнову канализације, изградњу локалних путева, уличне расвјете, једина смо мјесна заједница која нема дом културе. Много тога има, могли би причати овдје данима - додао је предсједник мјесне заједнице Љубија.

У Градској управи Приједора кажу да је током прошле године водоснабдијевање у Љубији у великој мјери ријешено. Позивају мјештане на стрпљење.

- Што се тиче канала, један дио канала ће бити ријешен и кроз штете од поплава, гдје је тендерска документација расписана и у завршној је фази, гдје у горњем дијелу Љубије се обрушио тај један дио канала и он ће бити ријешен с прољећним радовима - наглашава Златко Ритан, савјетник градоначелника Приједора за инфраструктуру.

У Љубији живи око 2.000 становника, међу којима је велики број избјеглих и расељених.