latinica  ћирилица
12/02/2020 |  18:08 ⇒ 19:37 | Аутор: СРНА

Криминалистичка обрада ухапшених у акцији "Маглић"

У току је криминалистичка обрада 12 приведених у акцији "Маглић", рекао је Срђан Вукановић, портпарол Окружног јавног тужилаштва Требиње, под чијим надзором се спроводи ова акција просецуирања осумњичених за кривична дјела злоупотреба службеног положаја и овлаштења и несавјестан рад у служби.
Акција "Маглић" - Фото: СРНА
Акција "Маглић"Фото: СРНА

Вукановић је навео да криминалистичку обраду спроводе припадници полицијских управа на подручју Српске у оквиру својих надлежности.

Према његовим ријечима, лица за која буде утврђено да има довољно доказа да су починила ова кривична дјела, ће уз извјештај бити предата у надлежност Окружног јавног тужилаштва у Требињу.

Он је рекао новинарима да је акција "Маглић" резултирала претресом на 28 локација широм Републике Српске и привођењем 12 лица, а одузет је и велики број предмета који ће послужити у документовању кривичних дјела.

Вукановић је додао да су акцију, према наредби Основног суда у Фочи, током дана спровели припадници Управе криминалистичке полиције Републике Српске заједно са полицијским управама на терену.

Ухапшени у данашњој полицијској акцији "Маглић" осумњичени су да су затвореницима у Казнено-поправном заводу Фоча омогућавали незаконите погодности, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Републике Српске.