latinica  ћирилица
12/02/2020 |  19:08 ⇒ 19:09 | Аутор: СРНА

Вулин: Црногорски министар Бошковић не зна за стид

Министар одбране Србије Александар Вулин рекао је да се црногорски министар одбране Предраг Бошковић који га је упоредио са нацистима ничега не стиди и да вријеђа жртве нацизма.
Александар Вулин - Фото: РТРС
Александар ВулинФото: РТРС

- Бошковића многи потцијењују и подсмијавају му се. Греше. Бој се, не оног који се ничег не боји, већ оног који се ничега не стиди. Он стид упознао није. Бошковић без и мало стида вријеђа све жртве нацизма. За потребе мале пакости чини велику штету свим антифашистима Црне Горе и свим жртвама нацизма - навео је Вулин.

Он је истакао да неће одговорити Бошковићу истом мјером јер ништа у савременом свијету не може да се упореди са нацистичким ужасима.

- Срби су од нацизма много пропатили, а отпор Срба нацистима може да буде примјер и много млађим нацијама - рекао је Вулин, поводом Бошковићеве изјаве да "национал-социјализам који у посљедње вријеме исијава из министра Вулина највише шкоди интересима Србије", као и да је Вулиново понашање приликом посјете Црној Гори трагикомично.

Вулин оцјењује да је, у ствари, трагикомично то када на гроб убијеног министра одбране заједничке државе Србије и Црне Горе не дође министар одбране Црне Горе.

- Када за покушај спречавања доласка делегације из Србије министар одбране окриви Министарство културе то је комично. Када министар Црне Горе мисли да може да понизи митрополита Српске православне цркве то је тужно - истиче Вулин.

Он је нагласио да поштује Црну Гору и диви се њеној славној историји исписаној у бојевима за слободу Срба, а да Његово високопреосвештенство црногорско-приморског Амфилохија пажљиво слуша и када га хвали и када га кори, пренијели су београдски медији.

- Ровчанима захваљујем што су ми на Павловом гробу рекли да је свако њихово огњиште и моје и да ме чекају без најаве и дозвола. Не знам да ли су Ровчани тиме постали хибридна претња, али знам да нису никада престали да буду Срби - каже Вулин.