latinica  ћирилица
13/02/2020 |  09:36 | Аутор: РТС

Јокићев дабл-дабл у драматичном поразу од Лејкерса

Кошаркаши Лејкерса на гостовању надиграли Денвер са 120:116 (111:111) послије драматичног продужетка. Никола Јокић имао двоструки двоцифрени учинак са 22 поена, 11 скокова и 6 асистенција.
Никола Јокић (фото: twitter.com / BleacherReport) -
Никола Јокић (фото: twitter.com / BleacherReport)

Кошаркаши Денвера су добро ушли у дерби западне конференције и водили до пред крај првог полувремена када су Лејкерси предвођени легендарним Леброном Џејмсом начинили резултатски преокрет и на одмор отишли са шест поена предности.

Слична ситуација се поновила и у другом полувремену да би се ушло у драматичну завршниву у којој су Лејкерси били надомак побједе.

Ипак су домаћи у неизвјесној завршници изборили додатних пет минута захваљујући поенима Герија Хериса, на додавање Николе Јокића, пошто је Леброн Џејмс промашио шут за побједу у посљедњој секунди.

У продужетак су лидери западне конференције ушли много сигурније а побједу су осигурали тројком Ентонија Дејвиса на двије секунде прије краја.

Ентони Дејвис је био и најефикаснији играч побједничке екипе са 33 поена, уз 10 скокова, док је Леброн уписао трипл-дабл са 32 поена, 11 скокова и 14 асистенција.

Код Денвера је најефикаснији био Џамал Мареј са 32 поена, уз 10 асистенција, а српски центар Никола Јокић имао је 22 поена уз 11 скокова и 6 асистенција. 

Лејкерси остају водећи на Западу са скором 40-12, док је Денвер други са 38-16.