latinica  ћирилица
13/02/2020 |  09:47 | Аутор: СРНА

Представљање туристичке понуде Српске на сајмовима у Прагу и Софији

Туристичка организација Републике Српске промовисаће на предстојећим међународним сајмовима туризма у Прагу и Софији најзанимљивије програме и атрактивне дестинације Републике Српске.
Праг  (Фото:  Kristýna Maková) -
Праг (Фото: Kristýna Maková)

На овогодишњем сајму "Свијет одмора" у Прагу /Holiday World 2020/, који почиње данас и трајаће до 16. фебруара Туристичка организација Републике Српске учествује девету годину за редом као партнер Устечке регије из Чешке, са којом Влада Српске има потписан споразум о сарадњи и у области туризма.

Посјетиоци сајма имаће прилику да се информишу о понуди Српске попут планинарења, рафтинга, бањског и етно-туризма, националних паркова, ситибрејк дестинација, саопштено је из Туристичке организације Републике Српске.

На овом сајму учествоваће више од 600 домаћих и страних излагача, а очекује се и присуство више од 30.000 посјетилаца.

Ова сајамска манифестација, једна од најважнијих у Централној Европи, окупља бројне излагаче, прије свега националне и регионалне туристичке организације, тур-операторе, хотеле, туристичке асоцијације и остале туристичке субјекте.

На сајму туризма "Одмор и бање" у Софији /Holiday i Spa Expo/, који почиње данас и трајаће до 15. фебруара и на којем Туристичка организација Републике Српске учествује први пут, своју туристичку понуду представиће и Туристичка организација града Требиња.

Из Туристичке организације Републике Српске наводе да туристи из Бугарске посљедњих година показују велико интересовање за дестинације у Републици Српској, истичу да боравак на дестинацији користе и за уживање у сити турама, али и доброј гастрономској понуди.

Највеће интересовање гости показују за природне љепоте и атракције Српске, авантуристичке спортове - планинарење, бициклизам, рафтинг... уз потпуни боравак у природи, имајући у виду да су Бугари велики љубитељи камповања.

Током трајања сајма у Софији ће бити одржан већи број састанака са представницима тур-оператора и агенција, као и представницима медија.