latinica  ћирилица
13/02/2020 |  10:36 | Аутор: Б92

Ђоковић је постао хроничан проблем за Федерера

Портал Тенис Ворлд САД бавио се питањем најбољег тенисера свијета свих времена.

Новинар овог специјализованог америчког портала ауторски текст започео је питањем да ли би Новаку Ђоковићу, првом играчу на АТП листи, могли да већ сада додијелимо титулу тзв. ГОАТ-а.

Он сматра да управо Србин има највеће шансе да у наредне двије до три године освоји "довољан" број Гренд слем турнира који би му титулу највећег потврдили дефинитивно.

Тенис Ворлд САД подсјећа да је Новак бољи у међусобним дуелима против Швајцарца и Шпанца, те да је све трофеје у каријери освојио управо у ери њих двојице, односно као њихов савременик.

Такође, истиче се да је Ђоковићев једини "негативни" период у посљедњих деценију и по био од УС опена 2016. до освајања Вимблдона 2018. године, отприлике 18 мјесеци.

Новинар овог портала истиче да је тешко за очекивати да Новак освојио све Гренд слем турнире до краја године, али не и немогуће, уз напомену да ће најтеже бити на Ролан Гаросу, гдје је Надал практично непобједив и има 12 титула.

Новинар Лоренцо Ћиоти даље напомиње Новакову доминацију на бетонској и травнатој подлози, те његову менталну снагу и способност да преброди тешке ситуације.

Текст се завршава констатацијом да је Новак постао хроничан проблем за Роџера, за који Швајцарац још увијек није нашао рјешење.