latinica  ћирилица
13/02/2020 |  11:03 ⇒ 11:44 | Аутор: СРНА

Извјештај против Бањалучанина због прогањања и неовлаштеног фотографисања

Против лица чији су иницијали Б.С. из Бањалуке биће поднесен извјештај бањалучком Окружном јавном тужилаштву због основа сумње да је починило кривична дјела прогањање, неовлаштено фотографисање и оштећење и одузимање туђе ствари.
Окружно јавно тужилаштво Бањалука - Фото: РТРС
Окружно јавно тужилаштво БањалукаФото: РТРС

Полицијски службеници бањалучке Полицијске управе лишили су слободе Б.С. због основа сумње да је починило наведена кривична дјела, а након криминалистичке обраде пуштен је на слободу.

Лице Б.С, које је ухапшено у уторак, сумњичи се да је од почетка августа 2019. године до 10. фебруара ове године лицу Б.П. из Бањалуке свакодневно, путем мобилног телефона и друштвених мрежа, слао поруке којима ју је уцјењивао да ће јавно објавити њене фотографије интимног садржаја, а све како би остварио контакт са оштећеном, који она није жељела, саопштено је из Министарства унутрашњеих послова Републике Српске.

- Такође, Б.С. је 20. јануара ове године у Бањалуци, на паркинг простору испред зграде гдје оштећена живи, оштетио њен путнички аутомобил чиме јој је причинио материалну штету у износу од 150 КМ - додаје се у саопштењу.

На основу наредбе Основног суда Бањалука јуче је извршен претрес стана и других просторија, као и путничких аутомобила које користи Б.С. и том приликом одузети су предмети који могу послужити као докази у кривичном поступку.

Ријеч је о пет мобилних телефона, пет СИМ картица, лаптопу, двије меморијске картице, четири ДВД-а и екстерни пуњач.

Срна сазнаје да је ријеч о истом лицу којем је крајем јануара, након саслушања, уручен прекршајни налог јер је, представљајући се као возач министра унутрашњих послова Републике Српске, угрозио и вријеђао учеснике у саобраћају.

Управљајући путничким возилом у Бањалуци Б.С. је угрозило три возила која су се у том тренутку кретала на путу, а нкон тога је изашао из возила, вријеђао друге учеснике у саобраћају, представио се као службени возач министра унутрашњих послова и рекао да се министар налази у његовом возилу, због чега га треба пропустити.